شوراها از سیاسیکاری در امور بپرهیزند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ محسن صادقی در همایش گرامیداشت سالروز شوراهای اسلامی که در سالن استاندار زنجان برگزار شد با بیان اینکه استان زنجان با ظرفیتهای گستردهای که دارد بهعنوان بهشت سرمایهگذاری شناخته میشود و میتواند به نقطه ثقل توسعه منطقهای تبدیل شود، اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف جهشی جدی در روند سرمایهگذاری استان ضروری است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه شوراها در این مسیر نقش کلیدی دارند و باید با تسهیلگری و حمایت از سرمایهگذاران، زمینه را برای رشد اقتصادی استان فراهم کنند، ادامه داد: در حال حاضر ۳۸۹ طرح بزرگ نیمهتمام در استان وجود دارد که برخی از آنها بیش از ۳۰ سال قدمت دارند.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه برای به سرانجام رساندن این طرحها باید مسیرهای نوین تأمین منابع مالی مورد بررسی قرار گیرد که مولدسازی یکی از مهمترین این راهکارهاست، ابراز کرد: شوراها باید از ورود به مسائل اجرایی از جمله عزل و نصب مدیران میانی شهرداریها خودداری کرده و از سیاسیکاری در امور بپرهیزند.
وی با تأکید بر اینکه این نهاد برخاسته از نظام مردمسالاری دینی است و واسطهای میان مردم و حاکمیت به شمار میرود، ادامه داد: اگرچه شوراها وظایف اجرایی ندارند اما در ارتباط مستقیم با مراکز تصمیمگیری هستند و نقش مشورتی و راهبردی مهمی ایفا میکنند.
استاندار زنجان عنوان کرد: تعامل و ارتباط مؤثر شوراها با مدیریتهای تأثیرگذار مهمترین رکن موفقیت آنهاست و این نهادها باید به مطالبات حوزه انتخابیه خود توجه کرده، در جهت حل مسائل منطقهای قدم بردارند و با امیدآفرینی، اعتماد عمومی را تقویت کنند.
وی ادامه داد: شوراها نزدیکترین نهاد حاکمیتی به بطن جامعه هستند و میتوانند بهعنوان پنجرهای از نظام مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مناطق خود عمل کرده و راهکارهایی واقعگرایانه برای بهبود وضعیت ارائه دهند.
صادقی با بیان اینکه با این حال برخی از قوانین مربوط به شوراها یا اجرا نمیشود یا به شکل ناقص اجرا میشود که بازنگری جدی در این قوانین ضروری است، بیان کرد: حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات شوراها، چه در جایگاه رأیدهنده و چه در جایگاه نامزد، بسیار حائز اهمیت است.
۶۷ درصد زنجان شهر نشین هستند
در ادامه مسعود بیاتمنش با بیان اینکه در نظام مردمسالاری دینی شوراها نقش کلیدی و بنیادینی در تحقق مشارکت مردمی ایفا میکنند، اظهار کرد: این نهادها بهویژه در کشورهایی با ساختار اسلامی بستر دخالت مستقیم مردم در تصمیمگیریهای محلی و امور زندگیشان را فراهم میسازند.
وی با بیان اینکه شهرها و روستاها بهعنوان ارکان اصلی مردمسالاری از طریق شوراهای اسلامی اداره میشوند و نقش بهسزایی در تحقق شعار سال دارند، افزود: شوراها و شهرداران باید با تمرکز بر جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و توسعه فعالیتهای اقتصادی منابع درآمدی پایدار برای شهرها و روستاها ایجاد کنند تا مسیر توسعه هموارتر شود.
معاون امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به اینکه حمایت دولت از شوراها، دهیاریها و شهرداریها نیز اهمیتی مضاعف یافته و با وفاق و همدلی موجود در دولت سیزدهم زمینههای رشد همهجانبه کشور استانها و مناطق محروم بیش از پیش فراهم شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت استان زنجان یک میلیون و ۵۱۶ هزار نفر بوده که از این میزان، ۶۷ درصد در شهرها و ۳۲/۷ درصد در روستاها سکونت دارند.
معاون امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان دارای ۲۳ شهر و یکهزار و ۱۸۵ آبادی است که از این تعداد ۹۲۷ آبادی دارای سکنهاند و ۷۰۹ روستا دارای دهیاری هستند، ابراز کرد: در حال حاضر ۱۲۳ نفر عضو شورای اسلامی شهر در ۲۳ شهر استان و یکهزار و ۲۶۹ نفر عضو شورای اسلامی روستا در ۸۲۲ روستا فعال هستند.
بیاتمنش ادامه داد: بودجه مصوب شهرداریهای استان بالغ بر یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که از این میزان ۳۰۰ میلیارد تومان به اعتبارات هزینهای ۴۰۰ میلیارد تومان به طرحهای عمرانی و توسعه شهری و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز به پرداخت تعهدات سازمانها اختصاص یافته است.
وی عنوان کرد: منابع درآمد شهرداریهای استان شامل یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای داخلی و یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده تأمین شده است. این حجم بودجه نشاندهنده ظرفیتهای بالای استان در حوزه مدیریت شهری و مشارکت مردمی است.
انتهای خبر/